Skip to content

Schepen

De visserij en visserijschepen  zijn onlosmakelijk verbonden met Scheveningen. Door de ligging aan zee werd er al vanaf het begin gevist voor de kust. In de 16de eeuw werden al kleine vissersboten, pinken beschreven die vanaf het strand gingen vissen. Bij terugkomst werden ze weer op het strand getrokken waar ook de gevangen vis bij afslag werd verkocht. Later kwamen grotere bomschuiten. Pas met de komst van de 1ste haven begin 20ste eeuw werden de bomschuiten vervangen door loggers.

Voor een overzicht van de Scheveningse vissersschepen vanaf 1900 kunt u kijken op de website scheveningen-haven.nl. Hieronder de link.

Visserijschepen van Scheveningen, IJmuiden, Vlaardingen, Rotterdam, Maassluis en Katijk vanaf 1900 tot heden (scheveningen-haven.nl)

Helpt u mee aan de nieuwe plaatjesactie van de Jumbo?

We zijn opzoek naar afbeeldingen van de geschiedenis van Scheveningen na 1950. Er komt namelijk een nieuw verzamelalbum met plaatjes welke straks weer via de Jumbo gespaard kunnen worden.

Wij zijn op zoek naar foto’s die gaan over de thema’s: wonen middenstand, Norfolk(terrein), haven, kerken, klederdracht, verkeer, cultuur, sport, evenementen en economie.

Als u zulke foto’s in uw bezit heeft, en u vindt het leuk als ze wellicht onderdeel uit gaan maken van de nieuwe plaatjesactie, lever ze dan per e-mail als digitaal bestand aan via voorzitter@hgvs.net